Een collectieve zorgverzekering voor iedereen

Op zorgverzekeringen kun je veel geld besparen door je aan te melden voor een collectieve zorgverzekering. Dat hoeft al lang niet meer via je werkgever. Er zijn tal van manieren om je collectief te verzekeren. Ook manieren waarvoor iedereen in aanmerking komt.


Op de website www.zorgverzekeringsinformatie.nl kun je daar uitgebreide informatie over vinden. Daar staan allerlei manieren om je collectief te verzekeren bij diverse zorgverzekeraars. Collectieve korting bij een zorgverzekering kun je krijgen via een werkgever, een vereniging of club waar je lid van bent of gewoon als individu door je op de juiste manier in te schrijven.

Collectieve zorgverzekering via de werkgever

Dit is de oervorm van de collectieve ziektekostenverzekering. Zorgverzekeraars sluiten een overeenkomst met een bedrijf, en de werknemers van dat bedrijf krijgen dan korting als ze bij deze verzekeraar een zorgverzekering afsluiten.

Collectieve zorgverzekering via een club of vereniging

Maar eigenlijk is die werkgever helemaal niet nodig. Ben je lid van een sportvereniging? Dan kun je korting krijgen op een zorgverzekering. Ook leden van bijvoorbeeld de Consumentenbond, de FNV, het CNV, Natuurmonumenten, het Wereldnatuurfonds en veel andere organisaties komen voor een collectieve zorgverzekering met korting in aanmerking.

Collectieve zorgverzekeringen voor iedereen

Maar voor een collectieve zorgverzekering ben je tegenwoordig helemaal niet meer afhankelijk van een werkgever of club waarvan je toevallig lid bent. Steeds meer ziektekostenverzekeraars hebben een eigen collectief opgezet waarvan je gratis lid kunt worden, waarna je korting krijgt. Eigenlijk is de collectieve zorgverzekering dan niets anders dan een manier om iedereen die dat slim speelt korting te geven.

Op Zorgverzekeringsinformatie.nl lees je hier alles over.