Goedkoop boeken kopen (onder de vaste boekenprijs)

In Nederland geldt een vaste boekenprijs waaraan alle Nederlandse boekwinkels moeten voldoen. Ze mogen recente boeken niet onder deze prijs verkopen, ook al zouden ze willen.


Deze vaste boekenprijs geldt niet alleen voor gewone boekwinkels maar ook voor online webwinkels. Toch kun je via internet de nieuwste boeken goedkoop kopen. Bijvoorbeeld omdat het hoofdkantoor van de online boekenwinkel in België is gevestigd.

Dit is het geval met de Belgische boekwinkel Proxis die in Nederland alle boeken met 10 procent korting aanbiedt. Nieuwe boeken zijn dus 10% goedkoper dan in de boekwinkel en bij bijvoorbeeld Bol.com en Bruna die zich wel aan de vaste boekenprijs moeten houden. Proxis is dan ook een enorm succes in Nederland. Hoewel deze online boekwinkel ook in België, Duitsland en Frankrijk actief is halen ze 40 procent van hun omzet uit Nederland.

Bij Proxis kun je terecht voor alle Nederlandstalige boeken. Ze hebben ruim 60.000 boeken in het assortiment. Naast Nederlandse boeken verkopen ze ook boeken in andere talen, ebooks, games, muziek en films.

Kijk dus eens bij Proxis als je een boek wilt kopen. Zo bespaar je geld op boeken.