Besparen op koffie


Een espressomachine is een behoorlijke uitgave. Niet alleen aan aanschafkosten voor het espressoapparaat zelf maar ook door de koffie die er in gaat, vooral als dat cups betreft. Maar er valt veel geld op espressomachines en koffie te besparen.

Onderschat vooral de kosten voor de koffie niet. Als je een goedkope espressomachine koopt en vervolgens per kopje 40 cent betaalt ben je nog duur uit. Er zijn namelijk veel goedkopere oplossingen.

Koffiebonen veel goedkoper dan pads en capsules

Met bonenkoffie in een volautomaat of een traditionele handmatige espressomachine waarbij je koffiebonen gebruikt hoef je namelijk maar 3 cent per kopje kwijt te zijn. Zo bespaar je met koffiebonen dus 37 cent per kopje koffie! Natuurlijk wordt die prijs hoger als je voor een duurder soort koffie kiest, maar pads en capsules blijven een heel dure optie, vele malen duurder dan losse bonen.

Goedkope koffiepads en koffiecapsules

Als je toch kiest (of hebt gekozen) voor een espressomachines met pads of capsules dan valt er veel te bezuinigen op de pads. Vooral op Nespresso capsules kun je sterk bezuinigen. Kijk hier voor goedkope alternatieven. De koffie van de alternatieve (en veel goedkopere) aanbieders is verbazend goed. Soms zelfs smakelijker dan die van Nespresso.

Cappuccino duurder dan koffie of espresso

Sommige espressomachines beschikken over een melkopschuimer. Dat maakt de espressomachine bij aanschaf ongeveer 100 euro duurder. Daarbij ligt de prijs per cappuccino door deze melk ook hoger. Het verhoogt de prijs per kop met circa 8 cent.

Zie ook: Meer korting
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.