Bezuinigen op wonen

Geld besparen op je woning. Op het huis, de tuin, de inrichting en alles dat met wonen te maken heeft. Hieronder tips voor het bezuinigen op wonen.

Bezuinigen op de stookkosten

Energie (stroom en gas) is duur, daarom is het belangrijk om het maximale rendement uit je verwarming te halen. Wist je dat je met een simpele radiator ventilator wel meer dan 20 procent op je stookkosten kunt besparen?

Ook kun je veel geld op gas besparen door gebruik te maken van elektrische verwarming. Al was het maar als elektrische bijverwarming, waardoor je gasrekening naar beneden keldert. Kijk bij de elektrische kachels voor alle mogelijkheden van elektrische verwarming.

Meer bezuinigen op gas

Een andere manier om op gas te besparen is het gebruik van een elektrische boiler. Vooral een keukenboiler kan voor een enorme besparing zorgen omdat zo'n boiler in de keuken veel efficiƫnter is. er zijn tegenwoordig ook boilers zonder water reservoir. Deze doorstroom boilers warmen het koude water razendsnel elektrisch op.

Lekker onder een warm elektrisch warmtedeken

Je kunt enorm op je stookkosten besparen door de verwarming laag (of uit) te zetten en gebruik te maken van een elektrisch warmtedeken, een elektrisch deken voor op de bank. Dit zijn heel aangename zachte fleece dekens met verwarming.

Bezuinigen op klussen en verbouwingen

Klussen die je niet zelf uit kunt voeren kosten meestal handen vol geld. Maar soms is het nou eenmaal nodig. Gelukkig kun je ook op klussen, klussers en vaklieden veel geld besparen. Kijk hier voor bezuinigen op klussen.

Bezuinigen met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn best een investering, maar het is een goede investering die na verloop van tijd alleen maar geld oplevert.

Bezuinigen op meubels

Bezuinigen op meubelen betekent niet dat je meubels van mindere kwaliteit koopt, het betekent dat je slimmer inkoopt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van aanbiedingen en online kortingen op meubels.

Wist je trouwens dat je ook een nieuwe bank kunt krijgen zonder een nieuwe bank te kopen? Dat kan met een meubelhoes. Met een goede meubelhoes lijkt het of er een nieuwe bank staat, voor een fractie van die prijs. Naast de meubelhoes voor de bank (de bankhoes) zijn er ook stoelhoezen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.