Gas besparen met een elektrische boiler

Met een elektrische boiler kun je veel geld besparen op je gas rekening. Niet alleen is stroom tegenwoordig een stuk goedkoper dan gas, ook is een elektrische boiler veel effici├źnter.

Doorstroom boiler Stiebel Eltron (douche / badkamer)

En mocht je de ruimte niet hebben voor een boiler in je keuken of nabijheid van de badkamer. Dan kun je kiezen voor een doorstroom boiler (zoals de badkamer boiler afgebeeld op de bovenstaande foto). Maar daarover later meer.

Maar eerst kijken we naar de beste boilers:

Geld besparen met een elektrische boiler

Het plaatsen van een elektrische boiler is een makkelijke manier om geld en gas te besparen. Niet alleen is stroom goedkoper dan gas (vooral als je het zelf via zonnepanelen opwekt), ook is het plaatsen van een elektrische boiler op de juiste plaats heel energie besparend.

Neem bijvoorbeeld een keukenboiler. Bij een CV moet het warme water vaak van een heel andere plek uit huis naar de keuken komen (bijvoorbeeld vanaf zolder). Het duurt lang voordat je warm water hebt, en als die tijd staat de CV het water te verhitten. Voor het wassen van je handen gebruik je maar een klein deel van het opgewarmde water. Zonde van de energie, en zonde van de energiekosten.


Beste doorstromer keuken Stiebel Eltron

Elektrische doorstroom boiler keuken Stiebel Eltron


Bij een keukenboiler heb je vrijwel meteen heet water, en een goede keukenboiler is dusdanig goed geïsoleerd dat het de hele dag op temperatuur houden van het water bijna niets kost.

Hetzelfde geldt voor een badkamerboiler mits deze zich in de buurt van de douche of kraan bevindt.

Weinig ruimte? Kies dan voor een doorstroom boiler

Heb je weinig ruimte? Overweeg dan een doorstroom boiler (ook wel doorstroom verwarmer, doorstromer of elektrische geiser genoemd). Deze boilers hebben geen water reservoir, en zijn daardoor veel kleiner.

Vergelijk de doorstroom boiler bovenaan deze pagina maar eens met een traditionele boiler. De afgebeelde Stiebel Eltron doorstroomboiler levert genoeg warm water om mee te douchen, maar dat zie je niet aan de grootte af. 

Deze elektrische boiler warmt het doorstromende water razendsnel elektrisch op. Deze kleine boiler (of eigenlijk verwarmer) kun je makkelijk in de badkamer kwijt, en je komt nooit zonder warm water te zitten tijdens het douchen.

Bij de testen bovenaan vind je alle beste boilers uit de test. Zowel de beste traditionele boiler als de beste doorstroom boiler.

Foto's: Stiebel Eltron doorstroom boilers

Zie ook:
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.