Besparen op stookkosten met een elektrische kachel (elektrische verwarming)

Met een elektrische kachel kun je veel besparen op je kosten aan gas. Dat kan via elektrische hoofdverwarming, maar ook via elektrische bijverwarming.

Beste elektrische kachel test en beste verwarming test

Elektrische verwarming had altijd de naam duur te zijn. Maar door de huidige gasprijs is elektrisch stoken relatief goedkoop geworden. Ook al is ook de prijs van stroom gestegen.

Vooral als je (een deel) van je stroom zelf kunt opwekken via zonnepanelen is elektrische verwarming goedkoop geworden.

Elektrische verwarming kan via een elektrische verwarmingsketel zoals een elektrische CV of een warmtepomp, maar ook via vloerverwarming of een elektrische kachel.

De meest eenvoudige vorm van elektrische verwarming is een elektrische kachel. En dan met name de mobiele elektrische kachel, die je gebruikt waar en wanneer je wil.Elektrische kachels in vele soorten

De ene elektrische kachel is de andere niet. Er is veel variatie in elektrische kachels. In grootte en capaciteit, maar ook in de soort elektrische verwarming.

Zo heb je de convectorkachel. Dit is een elektrische kachel die het best in staat is om een hele kamer te verwarmen. Afhankelijk van de capaciteit van deze elektrische verwarming (en de grootte van de kamer) kun je met een convectorkachel een woonkamer verwarmen of bijverwarmen.

Ook al gebruik je een elektrische kachel alleen als bijverwarming, dan kan de elektrische verwarming toch interessant zijn. Stoken op gas hoeft dan alleen als het heel koud is en ook als de gas CV moet bijspringen zal het gasverbruik veel lager zijn als er ook elektrisch verwarmd wordt.

Ook met een keramische kachel kun je een woonkamer verwarmen of bijverwarmen. Waar een convectokachel werkt met water (zoals een CV) gebruikt een keramische kachel een keramisch verwarmingselement. Daarmee is een keramische kachel een heel energie zuinige elektrische kachel en wordt deze elektrische kachel niet heet. Dit maakt een keramische kachel tot een heel interessante (en veilige) elektrische verwarming voor gezinnen met kleine kinderen in de kamer.


Ventilator kachel Stadler
Stadler elektrische ventilator kachel


Elektrisch verwarmen kan ook via gerichte verwarming. Dit kan via infrarood verwarming (een straalkachel). Infrarood verwarming wordt voor als elektrische verwarming voor de badkamer gebruikt. Maar bijvoorbeeld voor het elektrisch verwarmen van een werkplek. Een bepaalt deel van de kamer wordt dan verwarmt, waardoor je tegen lage kosten de warmte hebt op de plek waar je de warmte nodig hebt.

Een andere vorm van gerichte elektrische verwarming is een ventilatorkachel. De ventilator kachel straalt niet, maar blaast de warme lucht naar de plaats waar je de warmte nodig hebt. Een ventilatorkachel heeft als voordeel dat je hem in de zomer vaak ook als ventilator kunt gebruiken. De ventilatorkachel blaast kan koude in plaats van warme lucht.

Kortom, er zijn veel mogelijkheden om bij een hoge gasprijs de kosten op gas te besparen door elektrische verwarming te gebruiken. Naast de gas verwarming of in plaats van gas verwarming.

Zie ook:
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.