Hoeveel stroom verbruikt een elektrische kachel?

Het verbruik aan stroom van een goede elektrische kachel kan laag zijn. Hier de beste elektrische kachels om een kamer of bijvoorbeeld werkplek goed te verwarmen.

Een elektrische kachel is een goede manier om een kamer of een deel van een kamer te verwarmen. De CV kan dan uit of op een lage stand.

Zo kun je met een elektrische kachel veel gas besparen. Stroom is immers goedkoper dan gas. Maar hoeveel stroom gebruikt een elektrische kachel?

Dat kun je zien op onderstaand artikel:

Princess elektrische kachel infrarood

Princess elektrische kachel infrarood

De meest zuinige elektrische kachel: Infrarood kachel

De meest zuinige kachel is de infrarood kachel. Een infrarood kachel verwarmt niet de lucht en ruimte, maar geeft een directe stralingswarmte af die gericht is op een persoon of object. Je kunt een infrarood elektrische kachel dus heel goed gebruiken op je werkplek te verwarmen als je achter een bureau zit. 

De infrarood elektrische kachel geeft je dan directe warmte en daarvoor is maar weinig stroomverbruik nodig. Maar voor het verwarmen van een kamer is een infrarood elektrische kachel niet geschikt. Kijk daarvoor verderop deze pagina bij de ventilatorkachel of convectorkachel.

Het verbruik aan stroom van een elektrische infrarood kachel
Het stroom verbruik van een infraroodkachel ligt vaak ruim onder de 1000 Watt per uur. Andere soorten elektrische kachels hebben vaak een stroomverbruik tot 2000 Watt. Daarmee zijn ze goedkoper dan gas verwarming, maar als je voor echt weinig stroomverbruik gaat is een infrarood kachel de beste kachel.


Meest zuinige kachel om een kamer te verwarmen: Ventilatorkachel

Met een laag stroomverbruik een kamer verwarmen kan het best met een ventilatorkachel. In tegenstelling tot een infrarood kachel verwarmt deze elektrische kachel wel de lucht. Een voordeel ten opzichte van andere elektrische kachels is de ventilator waaraan de ventilatorkachel zijn naam te danken heeft. Deze ventilator blaast de warme lucht de kamer in waardoor de lucht sneller warm wordt en beter over de ruimte wordt verspreid.

Rowenta ventilatorkachel

Rowenta ventilatorkachel


Het verbruik van een elektrische kachel met ventilator
Zodoende kun je met 2000 Watt een al wat grotere kamer goed verwarmen. Een elektrische kachel wordt vaak als bijverwarming ingezet, maar een kleine kamer kan ook goed door de ventilatorkachel worden verwarmd, vooral als er goede isolatie is.

Vaak hoeft de 2000 Watt niet in zijn geheel benut te worden zodat de elektrische kachel minder stroom gebruikt. Kies voor een elektrische kachel met ventilator als je het stroom verbruik zo laag mogelijk wilt houden. De elektrische kachel verwarmt dan tot maximaal de temperatuur die je hebt ingesteld.


Goedkoop een kleine kamer verwarmen: Convectorkachel

Als nadeel van een ventilatorkachel kun je het geluid van de ventilator noemen en de luchtstroom die deze ventilator. Een stiller alternatief, zonder luchtstroom, is de convectorkachel. De convectorkachel gebruikt vaak maximaal 2000 Watt. 


DeLonghi elektrische convectorkachel

DeLonghi elektrische convectorkachel


Voor een kleine kamer is dat bij deze soort elektrische kachel voldoende, maar voor het compleet verwarmen van een woonkamer (zonder andere verwarming) is een ventilatorkachel beter geschikt.

Het stroom verbruik van een elektrische convector kachel
Kies om een kamer met een convectorkachel te verwarmen minimaal voor een 2000 Watt elektrische kachel met een thermostaat of standen om de kachel lager te zetten als de warmte niet nodig is.


Onderwerp:
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische kachel? Een goede infrarood elektrische kachel (die gerichte warmte geeft) hoeft nog geen 1000 Watt te gebruiken. Andere elektrische kachels geven gemiddeld maximaal 2000 Watt. Maar als je de goede elektrische kachel kiest hoef je deze niet altijd vol te laten branden. Hier de beste elektrische kachels met een laag verbruik aan stroom zodat je kosten op gas en energie kunt bespare
n.



(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.