Geld besparen met zonnepanelen

Je kunt energie besparen op korte termijn door simpelweg minder stroom te gebruiken of door een goedkopere aanbieder te kiezen, maar ook op langere termijn, door zonnepanelen te plaatsen.


Daarvoor moet je een investering doen, maar deze is na 7 a 10 jaar terugverdiend, en dan ga je echt besparen. Je stroomkosten kunnen dan namelijk tot wel 0 euro afnemen!

En dan bespaar je iedere maand wel heel veel geld! De aanschafkosten van zonnepanelen voor een gemiddeld huishouden bedragen zo'n 5.000 euro. Maar dit hangt van verschillende omstandigheden af. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te weten hoeveel zonnepanelen in jouw geval precies kosten.

Doordat je tot wel honderd procent bespaart op je stroomkosten verdien je je investering vrij snel terug. Bovendien is de overheid erg aardig voor bezitters van zonnepanelen. Je krijgt subsidie en voor het installeren van de zonnepanelen geldt het tijdelijk verlaagde BTW-tarief. Voeg daarbij de kosten voor de zonnepanelen zelf, die de laatste jaren enorm gedaald zijn, en het mag duidelijk zijn dat zonnepanelen een investering zijn die je snel terugverdiend, en die je dan heel veel geld kunnen opleveren.