Stookkosten besparen met een radiator ventilator

Een radiator ventilator is een handige manier om minder gas te gebruiken voor de verwarming. Deze ventilator zorgt voor een hoger rendement van je radiator.

Het principe van de radiator ventilator is heel simpel. Het is een speciale langwerpige ventilator die je boven of onder een verwarmingsradiator plaatst. De radiator ventilator blaast de warme lucht de kamer in.

Zo profiteer je veel meer van deze warme lucht, en warmt de kamer veel sneller op. Dat scheelt aanmerkelijk in de stookkosten om een kamer te verwarmen. Dus je bespaart met een radiator ventilator op je gasrekening

Beste radiator ventilator test

SpeedComfort radiator ventilator


Meer dan 20 procent besparen op verwarming kosten

Met de beste radiator ventilator warmt de kamer niet alleen sneller op, de verwarming kan ook 1 a 2 graden lager gezet worden voor het zelfde warmte comfort. Dat kan een besparing op de stookkosten opleveren van meer dan 20 procent!

En dat gaat helemaal automatisch. De radiator ventilator beschikt over een temperatuurmeter die de warme van de radiator meet. Als de radiator warm genoeg is gaat de ventilator blazen. Gaat de verwarming uit, dan constateert de sensor dat de radiator afkoelt en de ventilators stoppen met blazen. Zo voorkom je dat er koude lucht verspreid wordt. Alleen als de lucht warm genoeg is blaast de radiator ventilator de lucht de kamer in.

Ook op andere punten werkt de radiator ventilator effectief en gebruiksvriendelijk. Het is een prima hulpmiddel om op stookkosten te besparen, en (ook niet onbelangrijk) een radiator ventilator is relatief goedkoop zodat je de investering al heel snel hebt terug verdient.

Kijk bij de bovenstaande radiatorventilator test voor alle informatie en prijzen van de beste radiator ventilator.

Zie ook: 

Samenvatting:
Een radiator ventilator is een speciale ventilator die de warme lucht van de radiator verspreid. Zo kun je tot wel 20 procent op de stookkosten besparen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.