Geld besparen op een weekendje weg

Wie gaat er nou niet graag een weekendje weg. Een mooie hotelkamer, een lekker ontbijt en een leuke omgeving om te verkennen. Of dat nu in Londen, Parijs, Brugge, Amsterdam, Den Bosch of op de Veluwe is.


Zo'n weekendje weg kan tegenwoordig spotgoedkoop, vooral als je het dichtbij zoekt zodat je weinig reiskosten hebt. Ook mensen met een klein budget kunnen zich heerlijk in een hotel laten verwennen.

Er is op dit gebied heel wat veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden. Tegenwoordig boek je voor een paar tientjes al voor een weekend een hotelkamer voor twee personen. inclusief ontbijt. Soms zijn de normale kosten voor het ontbijt zelfs hoger dan het complete arrangement dat je boekt.

Voorbeelden zien? Kijk maar eens bij de beste sites om goedkoop een weekend weg te gaan.

Je moet nooit een hotel boeken direct via de website van het betreffende hotel. Of je moet het plezierig vinden dat er in de kamer naast je mensen zitten die maar een fractie betaald hebben van het bedrag waarvoor jij het hotel geboekt hebt! Op hun website bieden de hotels namelijk de kamers voor de volle mep aan. Ze richten zich daarbij op hun zakelijke klanten die voor een doordeweekse dag een plek om te overnachten zoeken. In het weekend willen de hotels echter ook hun kamers graag verhuren, ook al verdienen ze daar vrijwel niets aan.

Daarom bieden ze via speciale sites hun kamers tegen stuntprijzen aan. En daar gaan ze heel ver in. Kijk maar bij de bovengenoemde sites

Hotelveilingen

Een manier om heel goedkoop aan een hotelovernachting te komen is via een hotelveiling. Er is geen enkele andere manier om goedkoper op vakantie te gaan, tenminste niet als je het goed speelt en een beetje geluk hebt. Het principe van een hotelveiling is heel eenvoudig. Een hotelovernachting wordt voor een minimum prijs (vaak een euro) aangeboden. En vervolgens mag iedereen bieden, net zoals bij een echte veiling. Je ziet de prijs van de hotelovernachting omhoog gaan en kan blijven meebieden tot je de prijs niet meer interessant vindt.

Doordat niemand veel geld voor de hotelovernachting wil uitgeven blijft de prijs altijd laag. Hotelovernachtingen gaan dan ook voor belachelijk weinig geld de deur uit. Vooral op momenten dat er maar weinig mensen bieden, zoals 's nachts of vroeg in de ochtend.

Er lopen heel veel hotelveilingen gelijktijding, dus er is zeer veel keus en door de korte looptijd van een hotelveiling kun je bij een gemiste kans weer snel meedoen voor een volgende hotelovernachting. Kijk in het bovengenoemde overzicht voor de beste websites op dit gebied.

Hotelkamer actie sites

Naast de sites met hotelveilingen zijn er ook andere sites die met enorme kortingen hotelovernachtingen aanbieden. Dit zijn hotelkamer actie sites die gedurende een korte tijd (vaak niet meer dan een dag) spectaculaire acties op hun site hebben staan. Je moet dus snel beslissen, maar het is wel een manier om een weekend door te brengen in een tophotel voor bijvoorbeeld een kwart van de prijs die het normaal kost.

Ook deze hotelkamer actie sites vind je in het bovengenoemde overzicht met de beste sites om goedkoop een weekend weg te gaan.

Zie ook: Meer tips reizen en vakantie
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.