Besparen op energiekosten

Er zijn maar weinig zaken waarop je zo makkelijk kunt besparen als op energiekosten. Je kunt besparen door minder stroom en gas te gebruiken maar ook door te kiezen voor een andere energieleverancier.


Er is altijd wel een goedkopere aanbieder te vinden voor exact hetzelfde gas en stroom. Vooral de leveranciers die nieuwe klanten hoge kortingen geven zijn interessant.

Energieleverancier is eigenlijk een verkeerde naam voor aanbieders als Oxxio, Eon, De Hollandse Energiemaatschappij, Energiedirect, of hoe ze allemaal ook heten. Ze leveren namelijk zelf geen stroom of gas, dat doet de netwerkbeheerder. De energiebedrijven waarbij je klant wordt sturen je eigenlijk alleen de rekening. Je kunt dus gewoon kiezen voor de goedkoopste energieleverancier en dat is heel eenvoudig. Via een energievergelijker heb je binnen een minuut een overzicht van alle aanbieders van gas en stroom en hun prijzen voor levering op jouw adres.

Kies voor de goedkoopste energieleverancier en deze regelt normaal gesproken de afmelding en (administratieve) verhuizing naar de nieuwe aanbieder. Daar hoef je niets voor te doen en je merk er niets van. Nou ja, dat je minder betaald. Besparen op energiekosten is reuze makkelijk.

En de besparing kan enorm oplopen. Vaak honderden euro's per jaar. Voor hetzelfde stroom en gas! Het is dus verstandig om regelmatig even de energiekosten te vergelijken. Het kost je een minuutje en je weet hoe je er voor staat. De uitkomst is vaak verbluffend. Besparen op energiekosten bespaart je echt veel geld!
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.