Minder betalen voor dezelfde energieBij welk bedrijf je je energie koopt maakt niets uit. Gas en stroom wordt altijd door je lokale netwerkbeheerder geleverd, en het is altijd dezelfde energie.

Zo zijn er bijvoorbeeld echt geen verschillende draadjes voor groene en grijze stroom. Als jij groene stroom koopt verplicht de aanbieder zich alleen die hoeveelheid aan stroom groen op te wekken.

Stroom en gas, altijd hetzelfde A-merk

Het stroom en gas is altijd hetzelfde, bij welke energieleverancier je deze ook koopt. Daarom is het verwonderlijk dat de prijzen van de energieleveranciers zo uiteen lopen. Het is net zoals bij een supermarkt. Bij de supermarkt ene kost een pak DE Koffie 1,20 euro, bij de andere winkel kost precies hetzelfde 1,95 euro. Waar zou jij deze koffie halen?

Maar grote verschillen in prijs

Bij de energieprijs werkt het precies zo, alleen zijn de bedragen en daarmee ook de verschillen veel groter. Zo groot dat de besparing per jaar bij overgang van een dure naar een goedkope aanbieder wel meer dan 600 euro kan schelen. Ruim 600 euro per jaar voor precies dezelfde energie!!!

Prijzen vergelijken

Het is daarom belangrijk af en toe te kijken of je niet teveel voor je energie betaalt. Dat kan gelukkig heel makkelijk en razendsnel. Voer in een Prijsvergelijker Energie je postcode in en je geschatte verbruik en je weet precies wat je bij iedere energieleverancier betaalt. In een minuutje tijd!

Een lagere energieprijs is vrijwel altijd mogelijk. Al is het maar omdat veel aanbieders nieuwe klanten een hoge extra korting geven. Regelmatig wisselen loont dus. Het kost nauwelijks moeite (de nieuwe energieleverancier regelt meestal de uitschrijving) en je kunt er per jaar honderden euro's mee verdienen. Ga voor een lagere energieprijs!

Zie ook

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.