Online boeken kopen onder de vaste boekenprijs


Nieuwe boeken hebben in Nederland een vastgestelde prijs. Volgens de Wet op de vaste boekenprijs kan de uitgever pas na een jaar deze prijs opheffen. 

Vaste boekenprijs in Nederland


Alle winkeliers moeten zich aan deze vaste boekenprijs houden. Een boek is daarom in iedere winkel even duur. Winkeliers mogen de prijs niet zelf verlagen of korting geven op nieuwe boeken waarvoor de vaste boekenprijs geldt. Dat betreft zowel boekwinkels als webwinkels die boeken verkopen. Bijvoorbeeld Bol.com heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en moet zich daarom aan de vastgestelde boekenprijs houden.

Maar niet in België

Dat geldt niet voor de online boekwinkel Proxis. Dit is een Belgische online boekwinkel met zijn hoofdkantoor in België. En in België geldt geen vaste boekenprijs. Proxis mag de boeken daardoor onder de vaste boekenprijs aan Nederlandse klanten leveren. En dat doet Proxis dan ook. Standaard zijn ze 10% goedkoper, maar ook hogere kortingen komen veelvuldig voor.

Proxis biedt alle bekende Nederlandse boeken aan. Vaak ook als ebook. Ze hebben in totaal zo'n 60.000 boeken te koop. Bij bestellingen boven de 30 euro worden er geen verzendkosten berekend.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.