Een goedkopere autoverzekering door te vergelijken

De autoverzekering is een kostenpost waar flink op bespaard kan worden. Een vergelijkbare autoverzekering kan elders veel goedkoper zijn.


Een autoverzekering is één van de vaste lasten die autorijden duur maakt. Maar er valt gelukkig heel veel op een autoverzekering te besparen. Bijvoorbeeld door deze regelmatig te vergelijken met concurrerende verzekeringen.

Autoverzekeringen vergelijken

De Nederlandse verzekeringsmarkt kent tientallen verschillende verzekeringsmaatschappijen en honderden verschillende autoverzekeringen. Omdat niet alleen premies maar ook dekkingen per verzekering verschillen is het ondoenlijk om al deze verzekeringen stuk voor stuk met elkaar te vergelijken. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van autoverzekering vergelijkers.

Dit zijn de beste autoverzekering vergelijkers:


Bij deze productvergelijkers voor autoverzekeringen worden alle relevante autoverzekeringen met elkaar vergeleken. Je kunt precies aangeven wat je eisen en wensen zijn, en de autoverzekering vergelijker hoest een lijstje op met de meest voordelige autoverzekeringen die aan jouw wensen voldoen, met de goedkoopste bovenaan. Zo wordt het kiezen van de juiste verzekering een stuk makkelijker.

Maar je moet dan wel een goede, betrouwbare en vooral onafhankelijke autoverzekering vergelijker raadplegen.

Soorten autoverzekeringen

Een autoverzekering is deels verplicht. Iedere auto-bezitter moet een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering) hebben zodat hij schade die hij of zij andere toebrengt vergoed kan worden.

De auto-bezitter is daarnaast vrij om een extra verzekering te nemen zoals een Volledige cascodekking (All risk verzekering) die de schade vergoedt de je zelf lijdt bij een ongeluk  door eigen schuld.

Omdat een volledige cascodekking erg duur is, is er ook een veel goedkopere beperkte cascodekking die een aantal veel voorkomende schades dekt zoals glasschade en schade door brand, diefstal, natuurrampen en botsingen met loslopende dieren.

Budget autoverzekering

Sommige aanbieders van autoverzekeringen bieden naast hun gewone verzekeringen ook een budget verzekering aan. Dit kan een budget WA autoverzekering zijn maar ook een all-risk verzekering. Deze autoverzekeringen zijn veel goedkoper, maar natuurlijk bieden ze niet dezelfde dekking als een gewone autoverzekering.

Maar eerst de besparing: Op een WA budget-verzekering bespaar je ten opzichte van een gewone WA verzekering zo'n 15 a 30 euro per jaar. Dat is niet echt spectaculair, maar op een budget all risk autoverzekering bedraagt de besparing wel 65 tot 130 euro per jaar, en dat is wel een leuk bedrag!

Hierdoor is een budget verzekering een goed alternatief voor als je een gewone All-risk verzekering niet kan betalen.

Maar natuurlijk is de dekking van een budget autoverzekering minder dan die van een gewone verzekering. Het eigen risico is hoger, de vergoeding kan lager zijn, en sommige regelingen zijn minder.

Alle soorten autoverzekeringen, ook de budget autoverzekering, kun je vinden bij de bovenstaande sites voor autoverzekering vergelijken. Geef daar la je gegevens en wensen op en zie wat voor jou de beste autoverzekering is.


Zie ook:

Samenvatting:
Op een autoverzekering kan je veel geld besparen door autoverzekeringen te vergelijken. Kies de voor jou beste autoverzekering bij de goedkoopste verzekeraar.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.