Tien tips voor goedkoop autorijden


De benzineprijs is nog steeds veel te hoog en autorijden daarmee nog steeds veel te duur. Daarom hier wat nuttige tips om de kosten van het autorijden terug te dringen.

1. Kies een kleinere auto

Kleinere auto's worden steeds luxer en comfortabeler, en ze worden ook steeds veiliger. Daarbij bieden ook kleine auto vaak ruimte aan vier volwassenen en verbazend veel bagage. Haal dus je neus niet bij voorbaat op voor een kleine auto die veel goedkoper is in het gebruik door een lagere aanschafprijs, een lager brandstofverbruik en lagere kosten aan verzekering en belasting.

2. Kies je tankstation

Rij de benzinestations langs de snelweg voorbij en tank bij een zelfbedieningsstation van bijvoorbeeld Tinq of Tango. Dat scheelt vele euro's op een tank en  de benzine is heus niet slechter. Of bespaar heel veel geld door gratis en vrijblijvend een gratis tankpas van United Consumers aan te vragen. Je krijgt dan een interessante korting bij heel veel tankstations.

3. Weg met de reling

Een reling op het dak is erg handig als je regelmatig bagage op je dak wilt vervoeren, maar zo'n reling jaagt je brandstofverbruik omhoog. Haal deze dus van het dak als je hem niet gebruikt.

4. Van belasting vrijgestelde auto's

De allerzuinigste auto's zijn vrijgesteld van zowel BPM als wegenbelasting. Lease-rijders hebben bij deze auto's geen fiscale bijtelling. Dat scheelt natuurlijk heel veel geld, al weet je niet wat de toekomst op dit punt gaat brengen.

5. Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is een brandstof besparende manier van rijden. Vroeg doorschakelen is het belangrijkste onderdeel van deze milieuvriendelijke rijstijl waarmee je tot wel 10 procent op je brandstof kunt besparen. Op Hetnieuwerijden.nl lees je er alles over.

6. Zelf een auto importeren

Zelf een auto importeren kan veel geld op de aanschaf van de auto schelen. In de meeste andere landen zijn auto's goedkoper dan in Nederland. Omdat je bij het importeren van auto's uit andere EU landen geen invoerrechten en BTW hoeft te betalen kan dat veel geld besparen. Ook al maak je gebruik van de diensten van een bedrijf dat het importeren voor je regelt.

7. Let op de bandenspanning

Te zachte banden geven meer weerstand en zorgen zo voor meer brandstofverbruik. Goed opgepompte banden besparen 2 a 3 procent en gaan 25% langer mee. Vooral dat laatste levert veel geld op. Check je bandenspanning dus regelmatig.

8 De zuinigste route

Kies op je navigatiesysteem eens voor de zuinigste route in plaats van voor de snelste route. Dat scheelt meestal nauwelijks in tijd maar kan 12 procent aan brandstof besparen.

9. Dure accessoires

Accessoires voor de auto zijn vaak duur omdat ze in waarde achteruit hollen zodra je ze laat monteren. De waarde van de auto neemt namelijk veel minder toe dan het bedrag dat je voor accessoires als velgen of een autoradio betaalt.

10. Een lichtere motor

Lichtere motoren worden steeds beter waardoor een grote auto met een 1,2 liter motor nu niets minder hoeft te zijn dan een zelfde auto met een veel zwaardere motor een paar jaar geleden. Kijk dus goed of je niet voor een veel te zware motor kiest. Een lichtere motor kan je heel veel geld besparen. Niet alleen aan benzine, maar ook aan aanschafkosten en vaste lasten

Zie ook
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.